Back to All Events

Premijerna projekcija spota Otac sam ti ja

  • Dim Cetinjska 15 Beograd Srbija (map)

Pozivamo Vas da sa nama zajedno premijerno pogledate naš novi muzički video u sredu, 28.12.2022. godine u baru Dim (Cetinjska 15) sa početkom u 18h kada ćemo se okupiti i čašicom nazdraviti jedni drugima, ovom novom efemernom radu i porukama koje nosi.

Novi muzički video kolektiva Efemerne Konfesije nastao je za numeru ''Otac sam ti ja'' koji je prvobitno napisan i izveden u okviru 45-minutnog post-kabaretskog performansa ''Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu''.

Zahvaljujući finansijskoj podršci i strpljenju Centra za primenjena ljudska prava, Univerziteta u Jorku, spot je ugledao svetlo dana iako je proces rada bio u velikoj meri otežan usled odlaska našeg dragog člana, Darlina Branda, koji se pridružio savežđu Mali Vojnik.

Rečima njegovog kompanjona Zeda Zeldića Zeda:

Naš šarmantni i talentovani Darlin Brando ostavio nam je ovu pesmu za nauk da patrijarhat guši, mrvi i razbija, ali zato mi imamo šta da poručimo, pa načuljite uši. Dok Darlin kormilari nekim nebeskim svodom i zvezde šalje da plešu sa tobom, te večeri bićemo zajedno u Efemernom zagrljaju.

////////////////////////////////////////////////////////////////

Dosadašnji rad Efemernih Konfesija karakterišu hibridne scensko-muzičke forme koje se opiru kanonima, kategorijama i šablonima referišući na istorijske primere performansa u čijem je fokusu čin preoblačenja, integrišući sve oblike dreg izraza i kritički artikulišući dnevno-političku stvarnost. Ovaj jedinstven kolektiv prisutan je od 2015. godine na beogradskoj umetničkoj sceni i od tada je realizovao nekolicinu performansa, radio dramu i eksperimentalni zvučni pejzaž.

Produkcija: Efemerne Konfesije
Video i animacija: Anastasia Tasić
Glavni vokali: Darlin Brando i Zed Zeldić Zed
Prateći vokali: Johana Helmut Kol, Fritz Klein, Markiza de Sada, Dekadenca
Tekst: Ksenija Latinović i Zoe Gudović
Prevod: Katie Woznicki
Instrumental: Mikla Production (Mikla)
Snimanje vokala i aranžman: Miloš Radičević
Snimano u studiju Shoom, Beograd

Efemerne Konfesije čine: Markiza de Sada (Vladimir Bjeličić), Johana Helmut Kohl (Zoja Borovčanin), Fritz Klein (Marija Balubdžić), Dekadenca (Andrej Ostroški), Darlin Brando (Ksenija Latinović), Zed Zeldich Zed (Zoe Gudović) i Ilija Milošević.

https://linktr.ee/efemernekonfesije